.

Reise til Nord-Norge

Det Arktiske Norge

arctic-norway.net
Lyngen som reisemål
.Turistinformasjon for Bodø
.Reisebyrå og turarrangører
.Fly Bodø
.Overnatting i Bodø
.Rutetider Bodø
.
bilder          kart          rutetider          webkameraer
.

Historie og kultur

Interessert i historie eller kultur fra og om Nord-Norge? Da finner du sannsynligvis noen interessante lenker på denne siden.
Forsiden
.
bilder  camping  flybilletter 
historie og kultur 
kart  natur  opplevelser 
overnatting  reisebyrå  rutetider 
severdigheter  turistinformasjon  været  webkameraer 
.
Årbok for Nord-Troms
"Nord-Troms er og blir mitt område, og jeg beveger meg sjelden utenfor de seks kommunene i regionen. Her er fortsatt mange områder jeg ennå ikke har vært på, eller steder som man mer enn gjerne besøker igjen." Redaktøren presenterer seg. [Les mer]
.
.
Arctandria Tromsø kystlag
Forening stiftet for bevaring av nordnorske båttyper og kystmiljø. Arctandria er en forening for alle som er interessert i livet langs kysten, både på land og på sjøen.Les mer]
.
.
Besøk gammelandsbyene!
Opplev det sjøsamiske Kvænangen for 500 år siden! Prosjektet bygger på historiske og arkeologiske kilder fra 1400-, 1500- og 1600-tallet. Av Nord-Troms Museum.
.
.
Birtavarre gruver
"Bare ruinene vitner om industrieventyret som fant sted i Ankerlia i Birtavarre fra 1898-1919. Birtavarre gruver, også kalt Verket, hadde på det meste over 250 ansatte."
.
.
Den kvenske folkevandringen
"Kvenene må få sin del av statsbudsjettet, og det regner vi med at nordmenn og samer vil støtte oss i." Kronikk på nordlys.no 23.12.05. av Egil Borch, Børselvkven, styremedlem i Norske Kveners Forbund
.
.
.
.
Fredning av Skattøra flystasjon
"Byrådet har bestemt seg for å følge Troms fylkeskommunes forslag om å frede Skattøra flystasjon." iTromsø informerer.
.
.
Friis sitt etnografiske kart
I dette prosjektet er det blitt digitalisert tre kartserier, i alt 22 kartblad, som viser etnisitet og språkferdighet i Nord-Norge i siste halvdel av 1800-tallet.
.
.
Galleri NOR
Galleri NOR er Nasjonalbibliotekets fotodatabase, og har eksistert siden 1996. I fotodatabasen kan en for eksempel søke på Lyngen.
Bildet er fra Kvalvik i Lyngen.
.
.
Gamme
"Gamme er en jordhytte som ble bygget opp av trestammer, og ble dekket med jord og/eller torv." Senter for nordlige folk presenterer.
.
.
Gjenreisningsmuséet for Finnmark og Nord-Troms
Utstillingen vår formidler de dramatiske hendelsene fra 2. verdenskrig, tvangsevakuering, nedbrenning og gjenreisning. Se hvordan befolkninga gjennom optimisme, sterk framtidstro og hard vilje skapte sine nye hjem.
.
.
Havnnes Handelssted
"Etter Mor Lyngs død ble proprietærgodset kjøpt av interessentskapet ”Foreningen til Ophævelse af Leilendingsvæsenet i Skjervø”. Etter hvert som leilendingene meldte fra om sin interesse for kjøp, fikk de kjøpe brukene de satt på til en meget gunstig pri
.
.
Historie ved Universitetsbiblioteket
"Trenger du tips til hvilke databaser du bør bruke innen ditt fagområde?" Historie finner du et stykke ned på sida.
.
.
annonse
.
.
Institutt for arkeologi, historie..
Instituttet ved UiT samlar fire profilerte, tradisjonsrike og beslekta fag under same tak: arkeologi, historie, religionsvitskap og teologi.
.
.
Karlsøy og Helgøy Bygdebok
Dette er et stort verk på cirka 2000 sider skrevet av professor Håvard Dahl Bratrein og utgitt av Karlsøy kommune i 1989-94. Internettutgaven inneholder kun teksten.
.
.
Kirkebøker Tromsø og Karlsøy
Avskrift av gamle kirkebøker fra Tromsø og Karlsøy. Her finner du bl.a. avskrift av døpte i Tromsø kirke i perioden 1753 - 1770.
.
.
komme seg til
visittromso har laget en oversikt over hvordan man kommer seg til noen av Tromsøs mest populære severdigheter og attraksjoner. Blandt disse er Nordnorsk Kunstmuseum.
.
.
Kulturmidler
Samerådet, kommuner og fylkeskommuner står for tildeling av kulturmidler. Sjekk kommunenes websider for mer informasjon.
.
.
KvenInfo
Begrepet kven har vært knyttet til folket som kom fra innlandet på Nordkalotten og ut til kysten av Troms og Finnmark på 17- og 1800-tallet. Privat websted om kvenminoriteten i Nord-Norge.
.
.
Kvensk innvandring
"Kvenene har sin identitet knyttet til Nordkalotten. Allerede på 890-tallet kunne den håløygske høvdingen Ottar berette om kvenene som en av folkegruppene i området..."
 
.
.
Vipps Nord-Troms Web Om tjenesten - Om personvern
Nord-Troms Web © 1999-2022
annonse
Nord-Troms Portalen
nord-troms.no
bilder | webcams | natur | slekt | kart
annonse
.
-
.

Kjøpe? Selge? Leie? Bytte? Annonsér gratis!

Leie hybel? Bruktbil til salgs? Ting og tang du ønsker å bli kvitt? Møbler til salgs? Kjøpe barnevogn? Annonserer du på finn? Som privatperson kan du annonsere gratis på flere av Nord-Troms Webs websteder. Har du annonse på finn kan du også legge til finn-koden slik at besøkende kan klikke seg direkte inn på annonsen din på finn. Jo flere steder du annonserer, jo raskere får du respons. Du kan annonsere gratis. Klikk her dersom du ønsker å annonsere gratis.